22/04/2007

Herstappe annexé aux Fourons?

Herstappe

J'ai vu aujourd'hui à Herstappe cette affiche qui annonce une demande de transformation du presbytère.
Mais pourquoi l'avis mentionne-t-il "Fourons" comme commune?
Autre curiosité, j'ai vu, à Herstappe, dans deux rues voisines, deux Volvo avec les mêmes numéros minéralogiques. Comment est-ce possible?

22:00 Écrit par Jean-Louis Xhonneux dans Général | Lien permanent | Commentaires (4) |  Facebook |

Commentaires

Herstappe Sans doute une fantaisie du secrétaire communal qui est l'homme que ton groupe Retour défend avec ardeur au conseil et dans leurs "écritures". Tu n'es par hasard pas le rédacteur en chef de ce groupe???

Écrit par : Huub Broers | 29/04/2007

Herstappe Ondertussen kreeg de secretaris het bezoek van de politie over de insinuatie van die twee auto's. Met dank aan de amis de Retour. Terloops: wie tipte JLX over die affiches? Ik heb zo mijn gedacht daarover. Of beter: ik weet het!

Écrit par : Huub Broers | 05/05/2007

Laat ze zelf beslissen Ik dacht hier een Webstek over verstandhouding tussen mensen te vinden. Als gewezen Flamingant kom ik meer en meer tot het besefdat de Federalistische Staatshervorming alleen maar de taal uitbuit om machtsdrang en vuige materiële belangen te dienen . Als de mensen van Herstappe en de Voerenaars terug naar Luik willen , waarom niet het Prinsdom weer gedeeltelijk eenmaken .(Zou Steve Steyaert met zijn voorstel "Gare Liège-Limburg" er tegen zijn)? Hoe ver ligt Fexhe verwijderd, waar in de 14de eeuw een van de mooiste grondw etten door het Volk van een drietalig gebied werd geschreven en wij, Brabanders ,ook in het Dietstalige gebied, door de Franse soldeniers van Louis de Maele , comte de Flandre, werden bezet. Dat taalgrens of dito Gemeenschap geen sociale , economische of politieke bindmiddelen zijn , bewezen al de Pruisisch-Oostenijkse oorlogen en bevestigen thans de Kaaskoppen, die, de gemeenschappeleijke taal ten spijt, milieubescherming inroepen om verder de Westershelde te ondiep te houden . Maar de akelioge Schauwens ging hen voor door in Oelegem het overleven van ik weet niet meer welk insect te beschermen omin Oelegem de duwvaarft van en naar Luik te verhinderen. Combien de Flamands ou assimilés savent que Robert de Bethune, "Leeuw van Vlaanderen" refusait de s'appeler "de Flandre"? Allez, santé

Écrit par : Gustaaf De Decker | 26/09/2009

En fait, Herstappe est une commune à statut linguistique spécial, appelé à tort "commune à facilités", et le Secrétaire Communal , par ailleurs d'origine serbe est en même temps Secrétaire Communal à Fourons aka Voeren.

Écrit par : Jean-Paul Leburton | 12/05/2011

Les commentaires sont fermés.